24.9.2007

Vajaahihainen

Lupasin joku aika sitten tehdä äidin ystävälle mustan pitsineuleen, jossa olisi vajaapituiset hihat ja v-kaula-aukko. Tein neuleen puuvilla-viskoosisekoitteesta eli Novitan Elegance-langasta. Suunnittelun pohjana käytin helmikuussa neulomani puseron mallia. Tasaleveiden hihojen suuhun neuloin 15 senttiä pitsineuletta ja lopun sileää. Lankaa jäi 11. kerästä jäljelle 23 grammaa. Lankaa ei kuitenkaan mennyt 527 grammaa, vaan pusero painaa 485 grammaa eli taas kerran kerät painoivat reilusti alle 50 grammaa kukin eli hieman yli 46 grammaa.

Itse ainakin olen tyytyväinen puseroon. Huomasin, että oli oikein kivan tuntuinen ja mallinen, kun siitä koetin kuvaa ottaa päälläni. Saa nähdä mitä tuleva omistaja on mieltä.


I promised to knit a black 3/4-sleeved v-necked lace top for my mother's friend and now it's finished. It is knit of Novita Elegance cotton-viscose yarn. I modified the pattern from the long sleeved lace top I knit last February. I'm rather satisfied with it. I tried to take a photo of it on me and it felt nice to wear.


Lanka on siis perusmustaa, mutta pitsimallin paremmin esille saamiseksi on toinen kuva luonnollista vaaleampi.

3 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Jälleen kaunis neule!

KristiinaS kirjoitti...

On on nätti pusero. Sä se osaat säveltää.
Kerien painosta on joskus ollut puhetta jossain, se selitys oli, että paino vaihtelee olosuhteiden mukaan. Mulla on tossa just yks Peer Gynt vyyhti, jossa ihan vyötteessä mainitaan "paino 100g normiolosuhteissa".

Lankakomero kirjoitti...

Hih, mikähän on se normiolosuhde... Ilmankosteus tietysti vähän vaikuttaa, mutta ei nyt sentään 8 % painosta. Kummasti tuntuvat osaavan noihin keriin aika tasaisesti laittaa sen 46-47 grammaa, miksei sitten 50 grammaa. Meilläkin on aika hyvä ilmankosteus (tällä hetkellä 61 %), kun ei ole vielä tarvinnut lämmittääkään, joten ei voi kuivaa ilmaakaan syyttää.