18.11.2009

Neulomuksia

Taas yksi Calystegia-kauluri, kuusenvihreä tällä kertaa. Luultavasti mohair-akryylisekoitetta oleva lanka on vanhaa nimetöntä Novitan pussilankaa komeron periltä, taitaa olla 80-luvun loppupuolen lankoja. Tein kaulurin 4,5 millin puikoilla 105 silmukalla. Lankaa kului 65 grammaa ja jäi vielä yksi kerä, josta on jo kämmekkäät puikoilla.


Spruce green Calystegia Cowl took 65 grams of old nameless vintage yarn from my stash. As there is still yarn left I started fingerless mittens to match this cowl.

Tummanharmaan lehtikuvioisen puuvillapuseron kuva on ollut Ravelryn projekteissani jo reilun viikon, jospa nyt laitan juttua siitä tännekin. Toisin kuin ensin luulin, lanka ei ole Tennesseetä, vaikka onkin samanpaksuista ja -oloista tai sitten aiemmin on Tennesseessä ollut kierrettä enemmän kuin nykyään. Jotain Novitan pussilankaa kuitenkin, merseroitua puuvillaa, vuosien takaa.

Malli on japanilaisesta Rich More vol. 96 -lehdestä. Ohjeen mukaisella tiheydellä tehtynä puserosta olisi tullut liian pieni, joten tein paksummalla langalla kuin ohjeessa, mutta jouduin sitten jättämään sivureunoista jonkun verran pois, kun leveyttä alkoi tulla ihan liikaa ja helmaan vastaavasti lisäsin 12 kerrosta, että sain aikaiseksi sinne kokonaiset vinoruudut. Tuohon helmaan olenkin erittäin tyytyväinen. Vajaapituiset hihat muutin täyspitkiksi. Lankaa meni 475 grammaa ja ympärysmittaa puserolla on metrin verran ja pituutta 62 cm. Tämä on samalla tekniikalla neulottu kuin keväällä tekemäni pinkki pusero.Dark gray pullover is knit after a pattern from Japanese Rich More vol. 96 magazine. The nameless cotton yarn I used was thicker than pattern suggested, so I modified the pattern to suit a gauge of this yarn and omitted several rows from sides and added 12 rows to the hem to get full diamonds there. I also made long sleeves instead of 3/4 sleeves. This pullover is made using the same technique as the pink one I knit last spring. I need to say that I like pullovers made using this technique. There some how is a little more space for your boobs.

14 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Upean näköisiä, ah! Ihailen teitä pinta- ja pitsineuleiden taitajia - keskittymiskykynne taitaa olla omaa luokkaansa. Miten noita voi neuloa niin, että mallin oppisi ulkoa? Ihmettelen...

Pirena kirjoitti...

Varmaan on päällä upea, kuvassa on niin tumma, ettei oikein saa selvää.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Yleensä yhden täyden mallikerran, viimeistään kahden jälkeen se vaan jotenkin jää mieleen ja tarkistaa voi aina siitä kädessä olevasta neuleesta ja tv:n katsominenkin sujuu hyvin samalla. Sitten kun neule on valmis, niin mallin taas unohtaa ellei heti perään tee samanlaista eli
lyhytkestoista muistia tuossa käytetään.

Villa Lankala kirjoitti...

Kauniita neuleita:) Kauluri on upean värinen. Juhlava pusero! Kun tässä vanhoja muistinystyröitään kaivaa niin tulee muistikuva mieleen tiukkakierteisemmästä Tennessee-langasta ja nykyistä Nalle-lankaa hieman paksummasta Nalle-langasta joskus 80/90-lukujen vaihteen tietämiltä. Pätkiikö mun muisti tuon asian suhteen?

Mari kirjoitti...

Ihania pitsineuleita jälleen! :)

Marleena kirjoitti...

Kiva, hyvän värinen kauluri ja aivan ihku pitsineule. :-D

Tiina kirjoitti...

Tuo pitsineulepusero näyttää kivalta, olisi kiva nähdä vielä kuva, jossa se on ylläsi (vink vink) =D

Outi kirjoitti...

Wau, olen sanaton! Pusero on upea, pitsineuletta "epätavallisella" tavalla.

Eila kirjoitti...

TAas niin kiva pitsipusero ja kauluri!

Pirjo kirjoitti...

Kaunis pusero - hieno pitsi. Kaulureitasi, Calystegia, ihailen kovasti, ja vakaa aikomukseni onkin joskus tehdä tuollainen. Onko Ravelryn kautta maksaminen ihan turvallista (pay pal)? mahtava malli- oletpa taitava tekemään uutta!

Laritza kirjoitti...

Your work fascinates me. Lovely!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Thank you, Laritza!
Ja kiitokset muillekin kommenteistanne!

Maikki kirjoitti...

Pistäydyin kiittämään ihanasta Eliina Shawlin ohjeesta! Neulon huvin mummolleni joululahjaksi ja voi että siitä tuli kaunis :).

Kaunis kiitos siis sinulle, kun olet kirjoittanut ohjeen esille, siitä oli neulojalle paljon iloa ja toivottavasti myös lahjan saajalle :).

Monique kirjoitti...

Gorgeous!