31.3.2012

Peruskamaa - Nothing special

Sain helmikuussa tutulta säkillisen vanhoja neulelankoja, joiden joukossa oli vihreänharmaata ohuehkoa (300 m/100g) villalankaa. Lanka tuntui melko karhealta, eikä oikein yksinään innostanut mihinkään. Se oli myös vetolujuudeltaan melko heikkoa. Keksin sitten yhdistää lankaan Kauhavan Kangas-Aitasta tilaamaani ohutta merseroimatonta luonnonväristä puuvillalankaa ja viiden millin puikoilla neulepinnasta tulikin ihan mukiinmenevän tuntuista ja näköistä, joten ei kun topdown-puseroa miehelle neulomaan. Tällä kertaa maltoin tehdä rinnanympäryksestä tarpeeksi ison eli ympärysmittaa puserolla on 136 cm ja pituutta 75 cm. Villalankaa puseroon kului 400 grammaa ja puuvillaa 245 grammaa, yhteensä siis 645 grammaa, tiheys 17 s/23 krs/10 cm.

Ensin tein hieman kaula-aukkoa ja sitten neuloin pyörönä kainaloihin asti tehden raglanlisäykset joka toisella kerroksella. Kun silmukoita oli tarpeeksi, jaoin neuleen hihoihin ja vartalo-osaan. Lisäsin kuusi silmukkaa kainaloiden alle ja neuloin ensin hihat. Sitten poimin molempien hihojen kohdalta kainaloista kuusi silmukkaa ja neuloin vartalo-osan pyörönä. Kaventelin hieman sivuissa helmaa kohden. Lopputuloksena täysin saumaton pusero ja vain kuusi pääteltävää langanpäätä. Ei mitään erikoista, mutta ihan pidettävä perusraglan. Meleeratusta pinnasta on vaikea saada kunnollista kuvaa ja vielä vaikeampaa on saada miestä suostumaan valokuvamalliksi, joten en tällä kertaa yrittänytkään, vaan saatte tyytyä taas kerran tylsään henkarikuvaan.


I knit a raglan sweater for my DH using one ply of old nameless wool yarn and one ply of cotton yarn. I knit it topdown and it's completely seamless. Very useful way to make a sweater as you can try it on and be sure that chest circumference is big enough and sleeves and body long enough. The result is nothing special, but a good basic sweater.

11 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hyvältä näyttää pusero!
Samalla neulomistyylillä minäkin tykkään tehdä.

Lea P kirjoitti...

Upea pusero joka vain varmaankin komistuu kun saa miehen sisäänsä.

Auli kirjoitti...

Peruskama rulaa, ehdottomasti!

Susu kirjoitti...

Perus on paras ja käyttökelpoisin!

Taija K kirjoitti...

Hyvältä näyttää lankojen yhdistelmä!

Huopatossunen kirjoitti...

Kiva paita. Lankojen yhdistelmä näyttää hienolta.

Minulla on puikoilla ihan samalla periaatteella tehtävä paita itselleni. Tykkään kun ei tule saumoja :)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Mukavan näköinen pusero. Varmasti mukava päällä. =D

opportunityknits kirjoitti...

Love the flecked look after you combined yarn. Such a wonderful idea. The sweater looks uniquely beautiful now.

kipi kirjoitti...

Ihailen tapaasi ottaa hasteita ja neuloa kaikenlaisista, vanhoistakin langoista. :)
Hyvää Pääsiäistä!

Äipän touhut kirjoitti...

Kauniita neuleita olet olet neulonut. Hyvää Pääsiäistä.

Marilyn Navarro kirjoitti...

Olen täällä todistamassa siitä, mitä tohtori James teki minulle. Olen kärsinyt (GENITAL HERPES VIRUS) -taudista viimeisten 4 vuoden ajan ja minulla on ollut jatkuvasti kipua ja kutinaa, etenkin yksityisessä osassani. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli usko Jumalaan, että parannan jonain päivänä.Tämä tauti alkoi kiertää koko ruumiini ja olen käyttänyt oreganoöljyä, kookosöljyä, asikloviiria, valasykloviiria, famcikloviiria ja joitain muita tuotteita, ja se todella auttoi taudinpurkaukseni, mutta olen täysin parantunut! HSV: ltäni voimakkaalla ja aktiivisella rohdosvalmisteella, joka tilattiin tohtori Jamesin yrttiseokselta, ja se taisteli kokonaan hermostani virusta vastaan, ja minulla oli negatiivinen tulos 15 päivän käytön jälkeen. Olen täällä ilmoittaakseni kaikille, että herpesviruksella on täydellinen parannuskeino, pääsin eroon minusta tohtori Jamesin rohdosvalmisteen avulla. Löysin Internetissä todistuksen Kashasta, joka todisti tohtori Jamesista, kuinka hän paransi häntä 7 vuoden HSV 2: sta. Ja hän antoi myös tämän miehen sähköpostiosoitteen ... [drjamesherbalmix@gmail.com] ... , neuvoen ketään ottamaan yhteyttä häneen kaikenlaisten sairauksien suhteen, joista hänellä olisi apua, joten lähetin hänelle sähköpostia kertomalla minulle (HSV 2), hän kertoi minulle, ettei minun tarvitse huolehtia siitä, että olen parantunut !! No, en koskaan epäillyt häntä. Uskon, että hän pystyy parantamaan minutkin. Tohtori James valmisti ja lähetti minulle juurista ja yrtteistä valmistetun rohdosvalmisteen, jonka otin. Ensimmäisen viikon aikana aloin kokea muutoksia kaikkialla minussa, 15 päivän kuluttua join hänen kasviperäistä lääkettä, olin täysin parantunut. ei enää kutinaa, kipua minussa, kuten tohtori James vakuutti minulle. Jonkin ajan kuluttua menin lääkäriini tekemään toinen testi. tulos tuli negatiivinen. Joten ystäväni, neuvoni on, jos sinulla on tällainen sairaus tai tunnet kenenkään, joka kärsii siitä tai jokin muu sairaus, kuten vyöruusu, HPV, HBV, HIV / AIDS, ALS, HBP, syöpä, nefroottinen oireyhtymä HIV / AIDS, herpes syöpä, munasarjasyöpä, Haimasyövät, virtsarakon syöpä, virtsarakon syöpä, eturauhassyöpä, glaukooma., Kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, autismi, keuhkosairaus, laajentunut eturauhanen, osteoporoosi, Alzheimerin tauti, psoriaasi, taksi-taudit, lupus, selkäkipu, dementia. Munuaissyöpä, keuhkosyöpä, ihosyöpä, ihosyöpä ja ihosyöpä. kivesten syöpä,, LEUKEMIA, VIRUS, HEPATIITTI, INFERTILITY NAISET. jne. voit ottaa yhteyttä tohtori Jamesiin suoraan hänen .... [drjamesherbalmix@gamil.com] ... Hän on hyvä ihminen ja auttaa sinua