8.2.2006

Nurjaa, mutta ei kurjaa

Kiitos kaikille nurjan silmukan neulomisesta kommentoineille. Kiva, että asia herätti noin paljon kiinnostusta. Äidinkin kanssa vietimme maanantai-iltana hauskan keskustelutuokion Skypen välityksellä ja katselimme samalla noita KnittingHelpin videoita. Lopulta äidin oli haettava lankaa ja puikot ja kokeiltava noita kaikkia eri mahdollisuuksia. Englantilainen tapa ihmetytti eniten.

Minä innostuin sitten eilen ja tänään ottamaan aikaa nurjille ja oikeille kerroksilleni. Kokeilin kahdella eri langalla ja puikkokoolla eli neuloin Novitan Evitaa 4 mm:n ja Nallea 3,5 mm:n puikoilla, mutta eipä oikeastaan nopeuteen vaikuttanut langan ja puikkojen vaihto. Toistin testin useaan kertaan, mutta tulos oli aina melkein sekunnilleen sama. 100 oikean silmukan neulomiseen kului aikaa noin 70 sekuntia (67 - 70 sekuntia) ja 100 nurjaa norjalaisella tavalla vei 95 sekuntia eli keskiarvona 82,5 s/100 silmukkaa.


Kuvassa vielä kesken olevan etukappaleen pöllöpuseroon sain eilen valmiiksi ja takakappalekin on jo puolessa välissä.

1 kommentti:

Toukan äiti kirjoitti...

Hei,
Kiva että vierailit blogissani ja jätit linkin tuohon omaan nurjaa silmukkaa koskevaan tekstiisi. Todella mielenkiintoinen aihe ja mukavasti keskustelua asiasta. Kiva huomata että muutkin on tästä ihmeissään :)