14.6.2007

Peacock Plumes -toppi

Unohdin ihan esitellä jo viime viikonloppuna valmistuneen hihattoman topin. Äiti oli parin päivän vierailulla ja omi topin itselleen. Tänään äidin lähtiessä muistin viime tipassa ottaa kuvia siitä. Lanka on Novitan Butterflyta ja kiiltelevyytensä vuoksi tosi vaikea kuvattava. Tarkkoja kuvia ei saanut kirveelläkään, ainakaan käsivaralta, jalustaa en jaksanut käydä virittelemään.


Malli on oma ja pitsimalli jälleen Peacock Plumes Pattern. Itsellenihän tein tällaisen tummansinisestä Butterflysta.

The third lace top using Peacock Plumes lace pattern. This is for my mother. It suits her well as you can see. The yarn is the same cotton-viscose yarn as my own dark blue top.


Pikainen ohje pituudeltaan noin 63 cm ja ympärysmitaltaan 110 cm olevaan toppiin

Lanka: Novita Butterfly noin 250 grammaa
Pitsineulemalli: Peacock Plumes Pattern, neulo kerrokset 1 - 16 ja toista sitten kerroksia 17 - 20 neljä kertaa ennen seuraavan mallikerran aloittamista
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Tiheys 10 cm: 20,5 s ja 26 krs

Takakappale: Luo 115 s kolmosen puikoille ja neulo kolme kerrosta aina oikein, jatka Peacock Plumes mallineuleella 17 kerrosta, vaihda 3,5 mm:n puikkoihin. Kun olet neulonut 9 kerrosta neljättä mallikertaa, päätä molemmista reunoista 2 s (jää 111 s) ja neulo jatkossa molemmissa reunoissa reunimmaisilla 7 s:lla ainaoikein-neuletta. Kun 5. mallikertaa on neulottu 24 kerrosta, päätä kaula-aukkoa varten keskimmäiset 31 s ja vielä joka toinen kerros pääntien reunassa 2 x 2 s, 3 x 1 s. Neulo 5. mallikerran jälkeen 3 kerrosta sileää ja jätä 33 olkasilmukkaa odottamaan.

Etukpl: Muuten samoin kuin takakappale, mutta kun olet neulonut 5. mallikertaa 7 kerrosta, päätä kaula-aukkoa varten keskimmäiset 29 s ja vielä joka toinen kerros pääntien reunassa 3 s, 2s, 3 x 1 s. Yhdistä olkasaumat ja virkkaa pääntiehen kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita. Höyrytä muotoonsa ja ompele sivusaumat.

Edit: Jos haluat topista pienemmän eli ympärysmitaltaan noin 97 cm, luo 99 s ja käytä puikkojen 3 ja 3,5 sijasta puikkoja 3,5 ja 4. Tiheydeksi tulee noin 20 s/10 cm ja lankaa menee 235 g. Olalle jää kavennusten jälkeen 25 s.

Oma tummansininen toppini on tehty 99 silmukalla. Butterfly on joustavaa lankaa, joten itsellenikin sopii tämä pienempi malli, vaikka rinnanympärykseni on 106 cm, kun taas samalla silmukkaluvulla merseroidusta puuvillasta neulomani versio oli ihan liian tiukka.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis toppi! Kiva kun laitoit ohjeenkin!

heidi kirjoitti...

Wau! Äitisi näyttää aivan kuninkaalliselta tuossa topissa!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Mulla on kaksi kerää keltaista Butterflyta ja olen miettinyt mitä mukavaa niistä tekisi... Tässähän se!

Anonyymi kirjoitti...

Mielttömän kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossahan se on malli minunkin toppiini, kun juuri tuollaista olen haikaillut! :-) Kiitos sinulle ohjeesta! Matleena

Anonyymi kirjoitti...

Löysin täältä ihanan blogin! Kyllä olet kauniita neuleita tehnyt. Tuo toppi on kaunis ja se aikaisemmin tehty hame ja vau mitä pitsiliinoja:)

Mitzknitz kirjoitti...

It's miraculus how the top transforms from a nice top on a hanger to sensually beatiful when you are wearing it.
I like the top but love it on you.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

mitzknits: The model is my mother, but I agree that the top is beautiful on her.