13.1.2009

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin ensimmäinen vihje

Ensimmäinen vihje on valmiina, olkaa hyvä!

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin vihje 1

TÄRKEÄÄ! Huomasin, että merkkien selityksiin olin laittanut merkille selitykseksi yleisluontoisesti kolme oikein yhteen, mutta tarkennetaan, että se olisi parasta neuloa siten, että

nostetaan yksi silmukka neulomatta, neulotaan kaksi seuraavaa silmukkaa oikein yhteen ja nostetaan se neulomaton niiden yhteenneulottujen yli.

Englanninkielisessä versiossani se olikin noin selitetty. Korjasin sen tuonne suomalaisiin ohjeisiin. Mallitilkussa ei ole ratkaisevaa merkitystä, miten tuon olette tehneet, mutta vihjeitä neuloessa kolme oikein yhteen on tarkoitettu neulottavaksi tällä "ylivetotavalla". Ottakaa siis itsellenne tuo korjattu pdf-tiedosto tai kuva merkkien selityksistä.

Kuten aiemmin tuolla kommenteissa olen kirjoittanutkin mukaan voi tulla myöhemminkin tai sitten voitte ottaa ohjetiedostot omalle koneellenne niiden ilmestyttyä ja neuloa huivin vaikka vasta vuoden päästä. Jokainen voi siis neuloa ihan omaan tahtiinsa, mikään kilpailu tämä ei ole. Myöskään Ravelryn jäsenyys ei ole välttämätön, kaikki tarvittava tieto julkaistaan täällä.

Kiitos kaikille osallistuville, teitä onkin paljon enemmän kuin odotin ja samalla olen löytänyt monta uutta blogia listalleni!

29 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kiitos! Huomenna kiiruusti lankakauppaan. Voitko kertoa, kuinka tiheään näitä vihjeitä tulee? Meinaan, että voisi aikatauluttaa itsensä, jos aikoo neuloa sitä tahtiin kuin osat ilmestyvät.

Salomea kirjoitti...

Mahtaneeko huivista tulla kolmion mallinen? Jostakin syystä peukalo kipeytyy pyöröillä neulottaessa. Puikko osa on liian lyhyt ja loppuosan kaarre painaa kämmen syrjääni ikävästi. Olisiko jollakin vinkkiä puikko asiassa? Haluaisin mukaan neulomaan minulle aivan uusi kokemus.

Anonyymi kirjoitti...

minäkin tulen mukaan neulomaan, tosin tällä hetkellä latailne noita vihjeitä ja kunhan löydän mieleiseni langan, alan väkertää hullun lailla(toinen syy on se että ranteessani oleva nestepattirasitusvamma vihoittelee taasen, niin odottelen että saan sitä vähän paremmaksi) =)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Matleena: Vihjeitä tulee viikon, kahden välein. Seuraava kuitenkin ensi viikolla.

Salomea: Ei tule kolmiota. Joissain pyöröissä on tosiaan suora puikko-osa niin lyhyt, että niillä on hankala neuloa. Rasittavat käsiä. Kannattaa katsella sellaisia pyöröjä, joissa on pitempi suora osa. Aika pitkälle voi tätä huivia voi neuloa suorilla puikoilla. Itse aina neulon huiveja niin pitkälle kuin mahdollista suorilla puikoilla, kun en ole pyöröpuikkofaneja.

ullapulla: Pari ensimmäistä vihjettä on sen verran pieniä, että ne neuloo nopeasti myöhemminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mun täytyy kyllä kanssa kokeilla tätä.Nyt omaan blogiin linkittämään,ettei osoite huku....

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tulee varmaan ihana huivi, tein eilen jo sen ensimmäisen osion, olisin samantien neulonut pitempäänkin niin sujuvaa oli. Taidankin tehdä rinnalla toisen ohuesta mustasta silkkivillasta. Kiitos jo etukäteen suunnittelijalle.
Terveisin Lea

Anonyymi kirjoitti...

Oh, tämä houkuttaisi kyllä muakin hirveästi. En ole ennen osallistunut näihin yllärihuivi-juttuihin. Täytyy katsella josko kevään myötä tulisi sellainen hetki, että voisin ottaa tämän työn alle. Nyt ainakin seurailen vihjeiden tuloa ja muiden edistymistä innolla:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos 1. vihjeestä! Neuloin jo sen ensimmäisen vihjeen. Nyt odottelemaan 2. vihjettä. Minäkin olen ajatellut tehdä toista rinnalla, katsotaan miten se sujuu... Tosi mukavaa tehdä

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vihjeestä, sain juuri sen neulottua. Hauskaa ja joutuisaa neulottavaa, ja vieläpä todella kauniin näköinen huivin alku!

Anonyymi kirjoitti...

Sain ekan vihjeen neulottua. Koska Ravelryssä kehuin sitä, ettei miun tartte neuloa mitään mallitilkkua, jouduin tietenkin neulomaan vihjeen kahdesti, koska eka kerralla tuli liian tiukkaa. Näin ylpeys kävi taas kerran ennen lankeemusta. Mutta olihan sitäkin mukavampaa, kun oli enemmän neulottavaakin!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin sain eilen 1. vihjeen neulottua. Kun en aikaisemmin ole KAL:issa ollut mukana niin täytyy kysyä että saanka minä laittaa kuvia blogiini työn edistyessä vai onko se kiellettyä. Toisaalta se varmaan joiltakin voisi pilata yllätyksen mutta toisaalta olisi kiva katsoa millaista jälkeä muilta syntyy....

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Päivikki: Näinhän siinä yleensä käy.

gloriosa: Sen jälkeen, kun vihjeen olen täällä julkaissut, voitte ihan vapaasti laittaa kuvia huivistanne blogiinne tai Ravelryyn heti, kun olette vihjeen valmiiksi saaneet.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!

Tellu kirjoitti...

Eilen illalla tikuttelin ensimmäisen vihjeen. Saas nähdä miten lanka ja puikko valintani onnistui, valitsin kamenan ja 4 mm puikot. Toistaiseksi vaikuttaisi ihan hyvälle. Kiitos Sinulle, kun viitsit tälläisen järjestää!

Anonyymi kirjoitti...

Tikutin juuri tuon ekan vihjeen, jänskää ! En tiiä pitikö tähän erikseen ilmottautua? Olen tuolla Räveltämössä mutta en juuri käytä sitä niin osallistun nyt tälleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Ostin tänään ihanaa TeeTee:n silkkivillaa.Ehkä teen 4 tai 3,5 puikoilla.Kiva tehdä suomenkielistä mysteeriä.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Ei tarvitse ilmoittautua, mukaan vaan neulomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi löysin vihjeen tänne, hyvä ettei mennyt sivu suun! Ihanaa kun on kotimainenkin yllärihuivi-kal!

Anonyymi kirjoitti...

Kävin minäkin lataamassa ensimmäisen vihjeen. Pitää vielä tilata lankaa, sillä omassa varastossa ei ollut tarpeeksi. Eka kerta kun tällaiseen osallistun, kuulostaa mielenkiintoiselta...

Anonyymi kirjoitti...

Aion osallistua. Tää on mun "eka kerta" Saako tämän ohjeen linkittää Omaan blogiin?

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Saa linkittää, tuosta sivupalkista voi ottaa omaan blogiin tuon huiviKALin bannerin ja lisää erikokoisia bannerikuvia löytyy picasaweb.google.com/Lankakomero/VESS#

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on hieno juttu, että voi osallistua suomenkieliseen KAL:iin ilman ilmoittautumista :) Tätä mysteeriä alan itsekin ihan lähipäivinä väkertää ;) Kiitos Päivi!

Anonyymi kirjoitti...

Katselen vähän ensin ja olen mukana jos onnistuu tuo ohjeen seuranta..On ensimmäinen kerta kun olen jossain tällaisessa mukana
menen lankaa etsimään =D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva juttu kun saa kutoa suomeksi ylläriä.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, löysin minäkin tämän, Matleenan blogin kautta! Ihan pakko kokeilla kans!

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin mattimyöhäsenä alotin tän eilen illalla, kohta toinen vihje valmiina ja kolmatta ootellaan. Kiitos, kun jaksat järjestää tän, tää on mahtava juttu ja eka mulle.

Anonyymi kirjoitti...

Pitihän sitä minunkin tähän juttuu osallistua. Ensimmäinen vihje jo neulottuna ja kakkosta aloitetaan, vaikkakin vähän jälkijunassa tulen, mutta enköhän saavuta teitä pikkuhuljaa.

savisuti kirjoitti...

Hei, olen ihaillut siellä sun täällä tätä ihanaa huivia ja nyt on innostus iskenyt minuunkin. Kesken on yhdet polvisukat ja vähän pakollisia muita juttuja mutta nyt kun löysin ohjeen niin alan vähitellen tarkastaa lankavarastoja sillä silmällä josko sieltä löytyisi sopivaa jo valmiiksi. Huivi on tosi kaunis, kiitos ihanasta ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania huiveja Kiitos pitääpä alkaa kokeilla,kunhan tytär tuo lankoja, täältä kun ei saa lankoja että oikeat langat on haettava muualta. Ainoa lankakauppani täällä on Makasiini ja siellä vain Novitan lankoja ja ei edes kaikkia niitäkään.(pieni kaupunki). Tuon kolmeyhteen neulomisen tein jossakin mallissa näin -nostin yhden neulomatta -neuloin toisen ja nostin neulomattoman neulotun yli siirsin sen sitten puikolle takasin ja nostin seuraavan neulomatta yli(siis kolmannen)myös neulotun yli, ja jatkoin sitten normaalisti. tuli kaunis reuna molemmin puolin keskimäistä silmää. Malli oli joku lasten myssy johon tuota sovellin.