7.9.2009

Fan Shawl

Tätä oli mukava neuloa, koko ajan kavennuksia ja uusia silmukoita. Tunsi myös saavansa jotain aikaiseksi, kun pala palan jälkeen tuli valmista ja ohje on mitä mainioin jämälänkojen tuhoamiseen. Minä yritin päästä eroon parikymmentä vuotta vanhoista Evergreen Olivia-puuvillalangoistani. Olen näitä joskus vanhoina hyvinä aikoina Anttilan lanka-alesta ostanut ja lanka on ohutta, pehmeää ja epätasaista puuvillalankaa. Muuten juuri sellaista mistä pidän, mutta nuo värit eivät ole kyllä lainkaan minulle sopivia. Vieläkin lankoja jäi kuutisensataa grammaa jäljelle. Aikaisemmin olen samasta langasta neulonut jo ainakin neljä puseroa. Olen tainnut aikoinaan ostaa Anttilan alelaarin tyhjäksi.


142 cm leveään ja 42 cm korkeaan Fan Shawliin meni lankaa 98 grammaa. Yksi kuvio vei nelisen grammaa eli noin 15 metriä lankaa 3,5 millin puikoilla neuloen. Neuloin vain 21 kuviota + puolikkaat yläreunaan. (Kuvat suurenee klikkaamalla.) 


I really liked to knit this shawl. There were always something going on. Decreasings, new stitches etc. and Fan Shawl is a perfect pattern for using your leftovers. I knit only 21 modules before half modules at top. It's 42 cm high and 142 cm wide and weighs 98 grams. One module took about 15 meters of yarn using 3.5 mm needles.

I tried to get rid off some cotton yarn I have bought already twenty years ago. This Evergreen Olivia yarn is 100 % cotton, soft and quite fine, uneven texture and I like it a lot, but these colours just aren't me at all. I still have it about 600 grams left and over years I have already knit at least four pullovers with it! I remember it was a bargain, but still...

22 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Upea huivi:) Olen tuota huivia Raverlyssä ihaillut ja tuo sinun huivi on ehdottomasti kaunein tuollainen huivi, jonka olen nähnyt. Väritys huivissa kerrassaan upea:)

persjanka kirjoitti...

bravo!!

Mammutti kirjoitti...

Upea huivi!
On se hyvä, että muutkin tyhjentää kauppojen ale/poistolaatikoita langoista...

vekki kirjoitti...

Onpa kaunis huivi ja nuo värit ovat aivan ihanat ja sointuvat.

rebekka42 kirjoitti...

Oijoi, kun kaunis :)

Nunt kirjoitti...

Nuo värithän huutavat päästä Babetteksi!

Monika kirjoitti...

This shawl is lovely. I like the colors.

Päivi kirjoitti...

Oi että on kivan näköinen huivi, jo nuo värit tekevät siitä lämpöisen :)
Täytyypä pistää tuokin malli sinne suosikkilistan jatkoksi!

Äipän touhut kirjoitti...

Kiva syksyisen värinen huivi ja hauska neulemalli.

Pirjo kirjoitti...

Kiva kuvio - hieno pinta neuleessa. Tuon voisi laittaa listalle - kaunis!
(se on aina vaan näin alussa, kun neuloo englanniksi, nuo ohjeet.. ei millään muista, mitä ne lyhenteet tarkoittivatkaan. Minusta on tullut laiska engl. neulomaan:(

Usi kirjoitti...

Tosi kaunis, siis ihana! Tahtoo kans tuollaisen jämälankatuholaisen :)

Eila kirjoitti...

On kyllä kiva huivi, värit mukavan maanläheiset

Pirena kirjoitti...

Onpas erikoisen näköinen huivi, mutta kaunis silti.

Tess kirjoitti...

Aivan ihana väritys huivissa ja tosi nätti muutoinkin! Tuo ohje pitää laittaa talteen myöhempää käyttöä varten.

Denim Blues kirjoitti...

UPEA !!! Ehdottomasti tahdon kanssa, valkoisen kylläkin, mikä näkyi ohjeessa. Kirjotit että oli mukava neuloa, mutta oliko se myös helppo, vai kuinka vaikea? Luin ohjetta ihan pikaisesti juuri ja jäin vähän epäilevälle kannalle että osaako sen neuloa...

Susu kirjoitti...

Upea! Pitää heti laittaa suosikeihin, sillä tuo pala palalta valmistuminen viehättää ajatuksena. Välietapit on kivoja:-)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos taas kommentoijille!

Teija, huivi ei ole vaikea tehdä, mutta siihen jää koukkuun. Minunkin tekisi mieli aloittaa neulomaan toista. Yläreunan puolikkaat kuviot tein lankaa välillä katkomatta siirtyen silmukoita reunasta poimimalla aina seuraavaan kuvioon, kunnes lopulta olin toisessa reunassa, palasin sitten neulomalla takaisin ja samalla poimin silmukat välikohdista, joista ei vielä silmukoita oltu poimittu.

pirle kirjoitti...

Kiitos mukavasta ideasta; laitan varmaankin tutuille kiertoon!

Kate kirjoitti...

Upea huivi, väritkin kolahtavat kyllä minulle tosi kovaa :)

tupu kirjoitti...

taas kerran hieno työ

Ninnu kirjoitti...

Hieno! Ihanat syksyn värit.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Voi kuinka hauskan näköinen huivi! Ja hyvät värit.