22.9.2010

Crocheted cast off tutorial for 22 leaves shawlette

Single crochet 2 edge stitches together (pictures 1 to 3)
- virkkaa 2 s yhteen kiinteällä silmukalla (kuvat 1-3)
chain 9 stitches (pictures 4 and 5)
- 9 ketjusilmukkaa väliin (kuvat 4 ja 5)single crochet next 2 stitches together (pictures 6 to 8)
- seuraavat 2 s yhteen kiinteällä silmukalla (kuvat 6-8)
chain 9 stitches (picture 9)
- 9 ketjusilmukkaa väliin (kuva 9)


single crochet 3 stitches together (pictures 10 to 15)
- virkkaa 3 s yhteen kiinteällä silmukalla (kuvat 10-15)Repeat *chain 9 stitches, single crochet 3 stitches together* till you have 4 stitches left on the left needle, then chain 9 stitches, single crochet next 2 stitches together, chain 9 stitches, single crochet last 2 stitches together.

Pictures could have been better, but this time of year there is a continuous lack of light here in Finland as days are shortening rapidly towards winter solstice. The other reason is that they are taken by my DH, who is not familiar with my DSLR. I'm sure the results would have been better if I had taken pictures and my DH had crocheted... He actually can crochet. Anyway I think that domestic peace is more important than quality of pictures.


Yllä kuvallinen ohje virkkaamalla päättelyyn 22 leaves shawlettelle. Kuvat on miehen ottamia, eivätkä parhaita mahdollisia, mutta parempia en nyt tähän hätään perhesovun kärsimättä tekaise. Valonpuutekin vaivasi ja käteni olivat kuulemma aina väärässä paikassa kameraan nähden. Tarkoitushan oli, että tausta olisi ollut vaalea, mutta minun syy, mitäs heiluttelin käsiäni... No, onhan tuo kameranikin outo miehelle, hän kun ei ole sillä kuvia ottanut. Parempi lopputulos olisi varmaan tullut, jos minä olisin kuvannut ja mies olisi ottanut virkkuukoukun käteensä. Hän nimittäin osaa virkata.

8 kommenttia:

Handstrick Flair kirjoitti...

Thank you Päivi for this great tutorial. I've learned again something new.
Best regards. Snjezana

O kirjoitti...

Kiitos Päivi, kuvat olivat ihan loistavia! Kyllä noista selvisi koko juttu. Olisin nimittäin laittanut ainakin virkkuukoukun väärästä suunnasta 2 yhteen virkatessani. En tajunnut vielä ohjeesta, että se kiinteä silmukka muodostuu ketjusilmukkajonon viimeisestä ja 2-yhteen-silmukan silmukasta, mutta kuvista tuo selvisi! kun ei ole kokeillut tekniikkaa aiemmin, niin pelkkä sanaselitys ei mua auttanut, mutta nyt osaan! :) Paljon vaan kuvia niin yleensä tekniikka kyllä aukeaa meille aloittelijoillekin!
Outi

EvaL8 kirjoitti...

Thank you for this nice shawl. Nu är den klar. http://www.ravelry.com/projects/EvaL8/22-leaves-shawlette

Mammutti kirjoitti...

Nyt on valmiista huivista kuvia blogissani: http://mammutinpuikot.blogspot.com/

Kiitos ihanasta mysteeristä! Huivista tuli niin kaunis!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

O, ihan hyvin voi virkkuukoukun silmukoihin pistää toisinkin päin, itse tulee kuitenkin aina tehtyä noin päin, kun edellisen kerroksen nurjat silmukat olen neulonut ns. norjalaisella tavalla.

Leena kirjoitti...

Tässä juuri valmistuneen huivin kuvia. Se on tosi kaunis!

http://oikeinnurinoikein.blogspot.com/2010/09/valmis-it-is-ready.html

Kiitos Päiville!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta.
Yksi huivi valmis ja toinen "viitä vaille". Lanka loppui, sitä odotellessa sukkaa...
Marita

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Toisilla jo kauniita huiveja valmiina!1 Minä olen vasta ihan alussa..eilen ostin langan ja tänään tein ensimmäisen osion valmiiksi.. Huomenna jatkan.. ehkä minäkin saan hivini vielä valmiiksi vaikka jälkijunassa.. Kiitos ohjeesta..