3.10.2010

Stretchy cast off tutorial - Joustava päättely

I use this stretchy cast off method  when casting off shawls and toe-up socks. I usually do it with crochet hook as it's quicker than with needles. 

At the beginning of the row knit two stitches and then knit them together through the back loop. Then knit one and you have two stitches on your right needle. Knit these two right hand stitches together through the back loop and so on knitting one and then two together through the back loop till the end of the row.


Tavallista joustavamman päättelyreunan saa seuraavasti: Neulotaan kerroksen alussa kaksi oikein ja sitten nämä kaksi takareunoistaan oikein yhteen. Jatketaan neulomalla aina yksi oikein ja sitten tämä juuri neulottu ja edellinen oikealla puikolla oleva silmukka takareunoistaan yhteen kerroksen loppuun asti.

Täysin samanlaisen päättelyn voi tehdä myös virkkaamalla alla olevien kuvien mukaisesti. Virkaten tuo päättely sujuu minusta nopeammin.

The same stretchy cast off done by crocheting:8 kommenttia:

leena kirjoitti...

Minäkin käytän tätä päättelyä.
Jotenkin on siistimpikin. Mutta tuo virkkauspäättely vei minut toisessa shawlettessa mukanaan :)

Punanen kirjoitti...

Mie olen tykästynyt myös tuohon päättelyyn, mutta mielessäni ei ole käynytkään että saman saisi aikaiseksi koukulla. Ehdottomasti kokeiltava ja luulen että se tosiaan on nopeampaa. Kiitos!

NetKissa kirjoitti...

Mä käytän joustavaan päättelyyn sellaista, että neulo yksi silmukka, langankierto, neulo yksi, nosta langankierto ja edellinen silmukka viimeksi neulotun yli, langankierto, neulo silmukka...

Maikki kirjoitti...

Kiitos vinkistä! En ole tällaista tapaa aiemmin käyttänytkään. Eilen viimeksi olisi ollut joustavalle päättelylle tarvetta, kun päättelin verpaasta ylös neulottavien sukkien varsia. Ehkäpä puran ja kokeilen tätä! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuo pitää opetella.Oletpa laatinut hyvän ohjeen.

Susu kirjoitti...

Kiitos hyvästä ja havainnollisesta päättelyohjeesta! Tulin opiskelemaan ja samalla kertomaan, että tämäkin perässähiihtäjä saa mysteerihuivinsa tänään valmiiksi. Enää kuus kerrosta ja päättely - ja minähän en virkkuukoukkuun koske:-)

Hepsi kirjoitti...

Minäkin käytän tuota tapaa käjestä aloitettuihin sukkiin ja huiveihin ja kutsun sitä "tuplapäättelyksi". =)

Aiotko tehdä ohjetta siihen suurempaan Lehtihuiviin? Olisi kiva neuloa myös sellainen. =)

Ninnu kirjoitti...

Seikkaperäiset ja hyvät kuvat!